Uručeni Interni Certifikati u okviru Završne Sjednice Savjeta Projekta

2020-12-25T13:12:01+00:00

Završna sjednica Savjeta projekta u okviru projekta “Pro-poso“ je održana 17. decembra 2020. godine u Sarajevu uz dodjelu internih certifikata za 63-oje uspješnih polaznika praktične obuke, u organizaciji Udruženja za psihosocijalnu podršku i bolju budućnost „Progres“ iz Sarajeva i njemačke Fondacije Wings of Hope Deutschland iz Minhena.

U okviru programa Sjednice prezentovani su sadržaji i rezultati provedenih aktivnosti kao i cjelokupni bilans projekta.

Gospođa Martina Bock, menadžer za projekte u inostranstvu Fondacije Wings of Hope Deutschland, učestvovala je na Sjednici putem video linka i na taj način podržala rad Sjednice.

Svi učesnici su izrazili svoje zadovoljstvo učešćem u projektu u 2020. godini a koji je implementiran u cijelom svom kapacitetu i pored teških uslova izazvanih pandemijom usljed virusa Covid-19.

Uz pomoć lokalnih bh. partnera iz regija u kojima se ovaj projekat implementira, Ministarstva vanjskih poslova      SR Njemačke, Federalnog zavoda za zapošljavanje, i podršku njemačkih donatora, Fondacija Wings of Hope Deutschland je u Bosni i Hercegovini za posljednjih šesnaest godina, u saradnji sa 380 poslodavaca omogućila praktičnu obuku i stručno osposobljavanje za 802-oje mladih nezaposlenih osoba od 18 do 35 godina starosti, od kojih je 481 (60%) danas u stalnom radnom odnosu.

Glavni finansijer ovog Projekta u 2020. godini je Ministarstvo vanjskih poslova SR Njemačke (Auswärtiges Amt).