Poziv na susret: „Život nakon traume: oporavak počinje unutar zajednice“

2024-06-05T14:04:03+00:00

Dragi prijatelji i partneri Udruženja Progres, 

 

Sretne smo jer imamo priliku pozvati Vas na susret zajednice koja okuplja stručnjake na polju rada sa traumom „Život nakon traume: oporavak počinje unutar zajednice“, a koji organizujemo u okviru projekta „Trauma- orijentirani mirovni rad u BiH“,  21. juna 2024. godine u 17:30 sati, u tershouse Sarajevo co-working and event space, adresa Kolodvorska 9. 

O temi „Život nakon traume: oporavak počinje unutar zajednice“, govorit će dr LUTZ ULRICH BESSER, specijalista psihijatrije i psihoterapije, dječiji i adolescentni psihijatar, specijalista psihoterapijske medicine, osnivač i direktora Instituta za psihotraumatologiju Donja Saksonija „zptn“, autor i predavač brojnih radova i programa usavršavanja iz oblasti psihotraumatologije i psihoterapije usmjerene na traumu, savjetnik i edukator o traumi u oblasti medijskog obrazovanja u SR Njemačkoj i inostranstvu; dr TIJANA MIROVIĆ, psihologinja, individualna i porodična psihoterapeutkinja, supervizorica i medijatorica, te SPASOJE KULAGA, predsjednik Udruženja za podršku ratnim veteranima, porodicama i žrtvama rata u Bosni i Hercegovini “Pravipožar”, čiji tim, koristeći KUVI metodologiju – konstruktivna upotreba veteranskog iskustva  – stvara siguran prostor za dijalog mladih i članova Udruženja.  

 

Naši gosti će, iz tri različita profesionalna i iskustvena ugla, podijeliti svoje uvide i prakse o utjecaju traumatskih iskustava na pojedinaca i društva, te o načinima njihove integracije u lično i kolektivno iskustvo i narative.  

 

Traumatsko iskustvo najranjivije je mjesto susreta pojedinca sa samim sobom, koje sužava svijet pojedinca. Naš cilj nije izbrisati to mjesto, već kroz sigurne, odnose povjerenja učiniti da svijet raste. 

 

Obrazac za prijavu na susret možete pronaći ovdje.